Vegan in Antwerpen / FEELING

Nieuwe vegan food plekjes uittesten is een beetje onze hobby. Ik moest dus ook niet echt heel lang nadenken toen Feeling me vroeg wat mijn favoriete plantaardige hotspots van Antwerpen zijn. Hier vind je de link naar het artikel.

VEGAN IJS BIJ ICELAB
VEGAN APERO BIJ HART
PLANTBAR JACQUELINE

In het lijstje staat onder andere Icelab, onze favoriete vegan ijsjesbar van de stad. Eindelijk een plek waar je als vegan ook kan kiezen uit smaken als: speculoosijs, cheesecake, romige mokka, tiramisu, en amarena.. Ze hebben ook taart, warme wafels én koffie. In Borgerhout gaan we soms een ijsje eten bij Borgogelato aan de speeltuin van het Krugerplein, elke keer een paar verrassende vegan smaken zoals kokos-chilly of perzik-rozemarijn.

Icelab levert ook ijs aan HART, nog zo n zalige plek. Hier drink je affogato en eet je de lekkerste pannenkoeken. Maar ook de hartige aperoplankjes zijn een must-try.

Over affogato gesproken: in september kan je ook nog terecht bij plantbar Jacqueline aan het MAS. Het kleinste gezelligste koffiebarretje van de stad, uitgebaat door 3 zussen. Vanaf eind dit jaar verhuizen ze naar de Turnhoutsebaan in Borgerhout en nemen ze bar plus over. Ze hebben zalige koffie, taartjes, planten én een vrolijke glimlach!

KANEELROLLETJE VAN PEAS
BERLIJNSE BOL VAN PEAS

rollekes van HAVE A ROLL

Wij testten deze zomer de kaneelrolletjes uit van PEAS en HAVE A ROLL. Die twee zaken liggen op wandelafstand van elkaar dus perfect om bij alletwee lekkers te gaan halen en de vergelijkende test te doen. Ik was vooral fan van PEAS, Tijs hield meer van die van Have a roll. Laat gerust weten welke jullie favoriete is. PEAS heeft ook vegan berlijnse bollen en die ga ik deze eek eindelijk eens proeven. Maar alle reviews die ik daarover las zijn al waanzinnig goed. Dus de verwachtingen liggen hoog, haha.

Blijkbaar zijn de kaneelrolletjes van de nieuwe vaart en vegateau (toffe vegan koffiebar) ook de moeite. En voor wie het iets verder dan centrum Antwerpen mag zijn: de rolletjes en brownies van GROF bij RICO lab zijn zalig! Grof is een zuurdesembakkerij dus de rolletjes zijn niet zo fluffy en decadent maar wel echt mega lekker met nootjes in de vulling. Perfect voor als je een snack wil tijdens een herfstwandeling in het Rivierenhof.

vegan citroentaartje bij LENTO
LENTO
voorgerecht bij LENTO

Bij LENTO kan je terecht voor 3 gangen lunch en diner. In hun insta bio staat er: “Lento neemt de uitdaging aan om jou ervan te overtuigen dat vegan sexy en onweerstaanbaar kan zijn d.m.v. moderne & culinaire hoogstandjes.” En dat dekt wel de lading. Hun kaart wisselt elke maand op basis van wat er dan in het seizoen is. Echt lekkere gerechten en helemaal niet duur voor wat je krijgt. Wij gingen er onlangs eten en waren verbaasd over hoe zalig het citroentaartje was. Maar eigenlijk was alles wat we die avond aten echt lekker. Grote zaak dus perfect voor een etentje met een grotere groep.

zalige toast gekapt bij CAMION
PANNEKOEKENNNN Bij camion
bordje lekkers bij camionette

CAMION heeft er sinds kort een fancy zusje bij: CAMIONETTE. Tijs nam me mee naar Camion de avond toen hij me ten huwelijk vroeg, dus dat blijft echt een speciaal plekje voor mij. Ondertussen ligt de focus van camion op ontbijt, brunch en lunch (van 8tot16u) en kan je bij Camionette gerechtjes gaan delen. “Bij Camionette word je ondergedompeld in de plant based keuken op een elegante, creatieve en funky manier. Zowel ‘s middags als ‘s avonds kan je bij ons een reeks verfijnde gerechtjes proeven en sharen. Onze gepassioneerde jonge chefs werken met verse, biologische, lokale producten en creëren zo keer op keer een uitdagend en afwisselend menu.” Plantbased fine dining op zijn best, in het hartje van het PAKT. I like!

vegan pizza bij ottomat
KEBAB BIJ KWAT
falafeltof

Voor wie het iets minder fancy mag zijn raad ik altijd de vegan pizza van Ottomat (niet volledig vegan maar wel zalige vegan opties), de frietjes van CHIPS (vegan stoofvlees, burgers, sauzen, bitterballen, videekrokketten…), de vegan kebab kapsalon van KWAT of de falafel en potaio wedges van Falafeltof aan. Ideaal om uit te halen en op te smikkelen aan de schelde. Easy Peasy picnic anyone?

Lekkers bij HUMM
Lekkers bij HUMM

Alles bij HUMM is YUMM. Ik was al langer fan van Humm maar sinds een jaar zijn ze volledig overgeschakeld naar een vegan kaart en nu ben ik zéker enthousiast. Hoe zalig om niet te moeten opletten als je wat kiest van de menu maar gewoon in 1 keer alles kan bestellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *