SEMINYAK // BALI

 

Vegan in Seminyak // Bali

Ik schreef eerder al een uitgebreide blogpost over al onze favoriete plekjes in Canggu  en deze keer is het nabijgelegen Seminyak aan de beurt. Het hippe stadje ligt tussen het party-kuta en hipster yoga&surf Canggu en staat bekend voor zijn luxe-hotels, beachclubs en dure boutiques. Hoewel het strand hier iets mooier is dan in Canggu kom je hier toch eerder om te shoppen dan te surfen. Misschien is Seminyak wel het meest fancy plekje van Bali. Niet helemaal onze favoriete stadje van Indonesië maar aangezien mijn twee favoriete eetplekjes van de reis hier te vinden zijn, wijdt ik er toch een blogpost aan. Seminyak ligt vlakbij de luchthaven van Bali dus is ideaal om twee dagen te bekomen van de vlucht en heel de menu van Kynd community uit te testen.

Madpops

Sinds we bij Madpops langsgingen, loop ik met het idee rond om zelf ook een vegan ijszaak te starten. Plantaardig ijs in alle geuren en kleuren, van coekiecrumble tot bier en van kokos-wit tot regenboog. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het in huis. Ondertussen opende ze een tweede zaak in Canngu en zijn hun fruitige friscos in een steeds groeiend aantal healthy hotspots verspreid over heel Bali te vinden. De neon lichten in de vorm van “ICE ICE BABY” of “you’re cold as ice” en raamstickers met de slogan “Lick me till Ice Cream” of “baby, you make me melt” vormen de ideale achtergrond voor de coolste ijsfoto op je instagramfeed. 😉

KYND COMMUNITY

Kynd was misschien wel een van de eerste Bali-plekjes die op mijn to-go lijstje stonden voordat ik naar Indonesië vertrok. Op de kaart ligt het vlakbij waar we verbleven in Canggu maar aangezien het Balinese verkeer zo hels is (gemiddeld kan je er maar 15km per uur rijden) en ik een taxirit van een uur heen en terug met een kleine peuter op de schoot niet zag zitten, was het er uiteindelijk bijna niet van gekomen. Gelukkig konden we er op terugweg naar de luchthaven toch een kleine tussenstop maken. De hoge verwachtingen werden ingevuld: Op de dikke 24uur die we in Seminyak waren zijn we twee keer bij Kynd langsgegaan + een take away voor onderweg. Van healthy salades en smoothies tot decadente wafels met ijs en oreos en burgers met frietjes.. Alles straalt en is overheerlijk. Deze plek overtuigd elke die-hard vleeseter van het feit dat plantaardig eten niet saai en flets hoeft te zijn. In het hoogseizoen kan het hier best wel druk zijn, maar toen wij even moesten wachten brachten ze Nala spontaan een bordje met mini chocolate chip cookies om de tijd te doden. Niet meteen het goedkoopste zaakje van het eiland, maar als je het mij vraagt zeker een must visit.

Andere semyiak hotspots

Nalu bowls en cafe organic die ik in mijn Canggu post als beschreef, hebben ook een zusterzaak in seminyak. Ook the spicy coconut en Sea circus krijgen online super veel goede reviews. 2én ding is zeker: je gaat hier als vegan geen honger moeten hebben. Mijn aanrader? Koop een kokosnoot en een gado gado in een van de kleine eetkraampjes aan het strand en geniet van de zonsondergang met je voetjes in het zand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *