VIGGO’s // Antwerpen

schermafbeelding-2016-10-13-om-00-13-50

Ik was al langer grote fan van Viggo’s maar sinds deze week nog nét dat tikkeltje meer!

En daarvoor heb ik verschillende redenen.

Ten eerste is de koffie lekker. Eigenlijk is lekker een understatement. Van espresso over cappuccino’s tot filterkoffie, eigenaar Tim weet wat hij doet en hij doet dat goed. Op de koop toe is je kopje caffeine niet alleen lekker, het ziet er ook leuk uit: beertjes, zwanen, bloemen, hartjes.. Tim kan het allemaal. Daarnaast heeft hij ook verstand van klanten: altijd vriendelijk en in voor een babbeltje. Vegans kunnen er hun hartje ophalen want er is havermelk (mijn favoriet) en amandelmelk.

Maar ook voor degenen die geen koffie drinken zijn er opties genoeg. In Viggo’s vind je een ruim assortiment aan thee, chocomelk en matcha-latte. En op het vlak van frisdranken ben je hier al zeker aan het juiste adres: geen standaard cola en sprite, maar wél bio proviant- limonade in bijvoorbeeld appel of rabarbersmaak, Fritz-kola en mijn all time favoriet: club maté. Ik hou helemaal niet van frisdranken normaal maar voor een club-maté zou ik speciaal naar daar gaan. Het bevat behoorlijk veel cafeïne, is lekker fris en niet te zoet. Ik leerde dit drankje een viertal jaar geleden kennen in Berlijn waar het vreselijk hip was en ben blij dat het dankzij Tim nu ook in België te verkrijgen is.

schermafbeelding-2016-10-15-om-23-48-44

Het scandinavische interieur is de perfecte mix tussen ruw en strak met veel hout en grote ramen. Je kan er de krant lezen in de gezellige zeteltjes vooraan, een laptop-werknamiddag achteraan of een gezelschapspel (oa Yatzee) spelen aan de grote tafel in het midden van de zaak. In de zomer staat er een groot terras met banken en lange tafels waar je zicht hebt op het kleurrijke en levendige De Coninckplein. Bestellen doe je aan de triplex-houten toog waar je ineens ook een kijkje kan nemen naar de taarten-uitstalkast. Tot nu toe is er meestal geen vegan taart te verkrijgen, maar wie daar niet om maalt, kan zich laten verleiden door een stuk zelfgebakken cheesecake of chocoladetaart.

Koekjes en water mag je naar believe zelf nemen. En ook daarom hou ik zo van deze plek. In plaats van apart verpakte koekjes met veel plastiek (die dan zelfs vaak onaangeroerd blijven liggen en worden weggegooid) kan je hier zelf koekjes nemen uit een blikkendoosje en een glaasje kraantjeswater vullen.

14691403_1191921000846214_1226001427750409111_o

Onverpakte koekjes, kraantjeswater, plantaardige melk én biofrisdrank.. Zoals je ziet een heleboel kleine eco maatregelen waar ik volledig achter sta. En er is meer: Sinds deze week zijn er Kleen Kanteen drinkbussen te verkrijgen. En al wie zijn take-away koffie in een herbruikbare tas komt halen, krijgt korting.

Kortom: zak eens af naar het gezellige 2060 en drink een club maté of een ijsbeer (cappuccino met witte chocolade). En wens Tim een gelukkige verjaardag, want hij is jarig deze week!

schermafbeelding-2016-10-15-om-23-49-33

weekdays: 07h00 – 18h00
Saturday: CLOSED
Sunday: 10h00 – 17h00

schermafbeelding-2016-10-13-om-00-14-48

Er volgen gauw meer en betere foto’s!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *