Bladerdeeg, een must tijdens de feesten. Wat anders kruimelt … eh, smaakt zo goed? Kies tussen een vegan tomatenkerstkrans, of eentje met spinazie-pesto. Of allebei.
Tip: de vulling kan je vooraf maken. Tijdens het feest hoef je die dan enkel even in het bladerdeeg te rollen en bakken. Minder tijd in de keuken, meer tijd bij je gasten. Extra punten voor sfeer en gezelligheid!
Ik maakte dit recept voor het FAIR magazine van Oxfam. Daarom vind je hieronder enkele links naar enkele eerlijke oxfam producten.
Wat heb je nodig voor deze vegan bladerdeeg kerstkrans?
- 1 pak bladerdeeg
- 250 gr tofu
- 3 el rode pesto en 60gr zongedroogde kerstomaatjes
- OF 3 el groene pesto en 100g spinazie
- 3 el gedroogde veenbessen
- flinke draai zwarte peper
- flinke snuif zout
- Mix de tofu met zout en peper.
- Voor de versie met tomaten: doe de zongedroogde tomaten bij de tofu en mix nog 5 seconden grof door elkaar, schep dan de rode pesto erdoor.Voor de versie met spinazie: laat verse spinazie even slinken in een kookpotje. Meng de spinazie en de pesto en de veenbessen door het tofu mengsel.
- Is jouw bladerdeeg rond, dan snijd je die best in twee en maak je er een lange strook van. Leg de vulling op het bladerdeeg en rol het bladerdeeg op als een pannenkoek. Maak er dan voorzichtig een krans mee. Maak kleine inkepingen in het bladerdeeg. Optioneel: bestrijk met een beetje sojamelk voor extra glans.
- Bak 30 tot 35 minuten op 180 graden totdat het bladerdeeg goudbruin is. Haal uit de oven en serveer meteen.