Feta meloen salade

Deze salade is even ongecompliceerd als een zomerdag aan het strand met een ijsje in de hand. Maar dan anders. De zoute feta combineert heerlijk met de frisse komkommer en zoete watermeloen. Om de smaak van de rode uitjes iets milder te maken liet ik ze een half uurtje marineren in wat limoensap. 

  • half rood uitje
  • sap van 1/2 limoen
  • 1/2 komkommer
  • 1/4 watermeloen
  • 1 portie tofu-feta of een pak vegan feta van de supermarkt, ondertussen zijn er veel lekkere alternatieven
  • optioneel: olijven en/of een klein handvol fijngesneden munt
  1. Snijd de ui in fijne schijfjes en overgiet met het limoensap.
  2. Snijd de komkommer in fijne halve maantjes, de watermeloen in grote dobbelstenen en de feta in kleine blokjes.
  3. Meng alles onder elkaar en dien alles koud op (zet indien nodig eerst nog even in de koelkast).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *