GELE VEGAN CURRY
Een snelle curry gaat er altijd in. Toch?
Wat heb je nodig voor deze gele curry?
- 2 el kokos olie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 pakje (oxfam) gele curry pasta
- 400ml bio passata
- halve kilo seizoensgroenten (wortel, rapen, pompoen, zoete aardappel, bloemkool, broccoli, paprika,..)
- 250 gr spinazie
- 1 blik kikkererwten
- zout
- kokosroom
- 1 pak worldmix
Hoe maak je deze gele curry?
- Stoof de ajuin 5 minuten met wat kokosolie
- Was en snij ondertussen alle groenten in stukjes
- Voeg de look, de knolgroenten zoals wortels, zoete aardappel en pompoen toe en laat nog 5 minuten meestoven
- Voeg dan de currypasta toe en bak nog 5 tal minuten verder
- Doe er de passata, zachtere groenten zoals broccoli en bloemkool bij en voeg 150 water met zout of wat bouillon toe.
- Laat alles sudderen tot het bijna beetgaar is.
- Voeg dan de kokosroom, kikkererwten en spinazie toe en laat nog 5 minuten sudderen
- Kook ondertussen de worldmix of rijst zoals de verpakking aangeeft.
- Proef en voeg indien nodig meer zout & peper toe