Gele curry

GELE VEGAN CURRY

Een snelle curry gaat er altijd in. Toch?

Wat heb je nodig voor deze gele curry?

  • 2 el kokos olie 
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 pakje (oxfam) gele curry pasta
  • 400ml bio passata
  • halve kilo seizoensgroenten (wortel, rapen, pompoen, zoete aardappel, bloemkool, broccoli, paprika,..)
  • 250 gr spinazie
  • 1 blik kikkererwten
  • zout
  • kokosroom
  • 1 pak worldmix 

Hoe maak je deze gele curry?

  1. Stoof de ajuin 5 minuten met wat kokosolie
  2. Was en snij ondertussen alle groenten in stukjes
  3. Voeg de look, de knolgroenten zoals wortels, zoete aardappel en pompoen toe en laat nog 5 minuten meestoven
  4. Voeg dan de currypasta toe en bak nog 5 tal minuten verder
  5. Doe er de passata, zachtere groenten zoals broccoli en bloemkool bij en voeg 150 water met zout of wat bouillon toe.
  6. Laat alles sudderen tot het bijna beetgaar is.
  7. Voeg dan de kokosroom, kikkererwten en spinazie toe en laat nog 5 minuten sudderen
  8. Kook ondertussen de worldmix of rijst zoals de verpakking aangeeft.
  9. Proef en voeg indien nodig meer zout & peper toe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *