Karma Korma met rijst en naanbrood

Deze milde, vegetarische korma met kaneel

is hartverwarmende comfort food.

NAANBROOD

  • yoghurt250 ml
  • bloem250 g
  • bakpoeder1 el
  • olijfolie *3 el
  • zout3 snuifjes
  1. Kneed de vegan yoghurt, de bloem, het bakpoeder, het zout en 2/3 van de olijfolie door elkaar. Voeg zo veel water toe als nodig is om een glad elastisch deeg te krijgen.Ideaal gezien wacht je tien minuutjes maar als je geen tijd hebt kan je meteen verder naar de volgende stap.
  2. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol deze uit. Het kan helpen om je werkvlak met bloem te bestuiven.
  3. Bak de naanbroodjes 2 minuten aan beide kanten in een warme pan met een deksel erop.

Curry

  1. Rooster de bloemkool, wortel, pompoen en zoete aardappel gedurende 25 minuten in de oven op 180 °C.
  2. Stoof een fijngesnipperde ui aan in wat olijfolie. Voeg na 5 minuten de kormapasta toe en bak deze even mee.
  3. Voeg de kokosroom en de geroosterde groenten toe. Gebruik je erwten? Dan is dit het moment om deze ook toe te voegen. Laat de korma 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
  4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Dien dampend warm op!

Ik nam samen met OXFAM en Toos Vergote ook een recept video op. Die vind je hier.

Ik maakte dit recept voor het FAIR magazine van Oxfam. Daarom staat er een linkje bij de producten die je in de oxfam winkel kan vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *