Maaltijdsoep

Dit soort maaltijdsoep eten wij het hele jaar door wel minstens een keer per week. Gewoon omdat het in 1,2,3 klaar is en je kan er meteen ook alle groenten restjes in kwijt. Eigenlijk maak ik mijn soep altijd wat anders, afhankelijk van het seizoen en van wat ik nog allemaal in huis heb. Ajuin, wortel, prei, selder, savooikool, witte kool, courgette, broccoli, knolselder, erwtjes, (een blik) tomaten, blik linzen, kikkererwten, stukjes gerookte tofu, quinoa, parelcouscous, boekweit, spagettisliertjes, of deze Oxfam worldmix .. Alles kan! Je kan deze soep op smaak brengen met een bouillionblokjen, (kruiden)zout, gerookt zout, miso, verse zwarte peper, laurier blaadjes, look(pasta), beetje currypoeder, verse peterselie.. Hieronder staat wat ik deze keer gebruikte maar experimenteer er vooral zelf op los!

Ik serveerde deze soep met worldmix van oxfam. Die bevat rijst, quinoa én linzen. Hierdoor vult hij écht en door de linzen krijg je ook een portie proteïnen binnen. De quinoa is subtiel genoeg waardoor onze kinderen deze rijst-mengeling ook lusten.

Wat heb je nodig voor deze maaltijdsoep?

  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes look
  • 400ml bio passata
  • 1 kilo seizoensgroenten (wortel, rapen, pompoen, zoete aardappel, prij, bloemkool, broccoli, paprika,..)
  • 1 blik bruine linzen
  • flink veel (kruiden)zout of bouillonblokje
  • 1 blaadje laurier
  • 1 pak worldmix

Hoe maak je de soep?

  1. Stoof de ajuin 5 minuten met wat olijfolie
  2. Was en snij ondertussen alle groenten in stukjes
  3. Voeg de look, de knolgroenten zoals wortels, zoete aardappel, biet en pompoen toe en laat nog 5 minuten meestoven
  4. Doe er de passata, laurier, zachtere groenten en zout bij en zet alles ruim onder water
  5. Breng aan de kook tot alles bijna beetgaar is.
  6. Kook ondertussen de worldmix of rijst zoals de verpakking aangeeft.
  7. Voeg als je ze gebruikt: diepvrieserwten, courgette en linzen toe en laat nog heel even mee koken
  8. Proef en voeg indien nodig meer zout & peper toe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *