De laatste zomerdagen van dit jaar mogen we dan al wel gehad hebben, een frisse salade met pesto smaakt altijd. Deze salade is in een handomdraai gemaakt, zo simpel. Toch vind ik het zo lekker dat ik hem met gemak in mijn eentje helemaal op kan smullen. Met wat sneetjes brood erbij kan hij ook dienen als lunch voor twee. Of serveer hem als gezonde side-dish naast pizza. (Kan je de pesto ineens dubbel gebruiken.) De hoeveelheden van de pesto zijn voor een grote portie. Hiermee maak je ineens genoeg om enkele dagen zoet te zijn. Bewaar hem in een afgesloten potje in je ijskast, zo blijft hij zeker vijf dagen goed.
Salade: 3 wortels, 1 paprika, halve bloemkool, 100gr rucola
- Was de groentjes en schil de wortels
- Verhaksel de wortels en de bloemkool in een foodprocessor
- snij de paprika fijn
- doe alles samen metde rucola in een kom en schep door elkaar
RAW Rucolla-basilicum pesto
100gr cashews, 30gr zonnebloempitten, 30gr pompoenpitten, 30gr pijnboompitten, 50gr verse rucola, 50 gr verse basilicum, 100ml olijfolie, fleur du sel, beetje citroensap naar smaak
- hak de noten, pompoenpitten en zonnebloempitten fijn in de blender
- voeg de basilicum en rucola, pijnboompitten, olijfolie en zout toe
- blend alles tot een smeuig geheel
Als je het niet erg vind dat de pesto niet rauw is kan je ook geroosterde en gezouten cashews gebruiken. Of eerst zelf alle noten & pitten even goudbruin bakken in een droge pan (dit wil zeggen zonder olie). Hierdoor komen de smaken beter uit.
TIP: ook lekker met 2 eetlepels voedingsgist erbij