Wat heb je nodig voor deze tabouleh?
- 15 kerstomaatjes
- 3 lente-uien
- 60 gr couscous
- sap van 2 citroenen + zeste (bio)
- 4 el olijfolie
- grote bussel platte peterselie (100 a 150gr), fijngesneden
- halve bussel verse munt (20gr), fijngesneden
- flinke snuif zout
- peper
Hoe maak je deze tabouleh?
- Overgiet de couscous met kokend water totdat hij een half centimetertje onder water staat
- Snij de stengels van de lenteui schuin en fijn
- Snij de kerstomaatjes in kleine partjes
- Doe de tomaten, citroensap, zeste en olijfolie in een kom en meng
- Voeg de peterselie en munt en couscous toe en kruid met peper en zout
- Laat minstens een half uurtje marineren in de ijskast
TIP: Het kruidenzit van oxfam bevat kleine blauwe korenblaadjes die deze tabouleh nog net iets frivoler maken.
TIP 2: vervang de couscous eens door quinoa of bulgur