Tabouleh

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

    

Wat heb je nodig voor deze tabouleh?

  • 15 kerstomaatjes
  • 3 lente-uien
  • 60 gr couscous
  • sap van 2 citroenen + zeste (bio)
  • 4 el olijfolie
  • grote bussel platte peterselie (100 a 150gr), fijngesneden
  • halve bussel verse munt (20gr), fijngesneden
  • flinke snuif zout
  • peper

Hoe maak je deze tabouleh?

  1. Overgiet de couscous met kokend water totdat hij een half centimetertje onder water staat
  2. Snij de stengels van de lenteui schuin en fijn
  3. Snij de kerstomaatjes in kleine partjes
  4. Doe de tomaten, citroensap, zeste en olijfolie in een kom en meng
  5. Voeg de peterselie en munt en couscous toe en kruid met peper en zout
  6. Laat minstens een half uurtje marineren in de ijskast
TIP: Het kruidenzit van oxfam bevat kleine blauwe korenblaadjes die deze tabouleh nog net iets frivoler maken. 
TIP 2: vervang de couscous eens door quinoa of bulgur 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *