Tofu feta

Ondertussen zijn er steeds meer plantaardige kaasalternatieven te vinden in de winkel. De Greek White Block van Violife hebben we in de zomer bijna altijd in huis voor die momenten waarop een gerecht net wat meer vavavoom kan gebruiken. Het blijft toch ook leuk om zelf iets te maken, dan kun je het volledig aanpassen naar je eigen smaak. Deze tofu feta krijg je niet zo romig en zacht als feta op basis van kokosolie, je blijft het altijd wel een beetje proeven dat het in de basis tofu is. Door de marinade wordt het wel een écht smaakbommetje dat heerlijk is bij een tapasbordje, bij een salade of tussen een wrap. In de ijskast kun je glazen potje een week bewaren. Maar wedden dat de tofu feta al sneller op is?! 

  • een pak tofu
  • 2 el witte miso of 1 kl zout 
  • sap van 1/2 citroen
  • een scheutje (gefermenteerde) appelciderazijn
  • 1 el gevriesdroogde tuinkruiden of 1 kl oregano en 1 teentje look
  • olijfolie
  1. Laat de tofu volledig uitlekken en snijd in blokjes.
  2. Meng voor de marinade de witte miso met het citroensap, appelciderazijn en kruiden in een glazen potje. 
  3. Stop de tofublokjes mee in het glazen potje en vul aan met olijfolie tot de tofu onder staat. 
  4. Schud het glazen potje om alles goed te mengen en laat minstens 4 uur, maar liefst een nachtje, marineren. 
  5. De tofu feta is lekker bij een aperitiefje, een salade of een pastagerecht. De marinade kun je gebruiken als vinaigrette over groenten. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *