tomaat-aubergine tapenade

tumblr_n5d43xxd611snauf4o1_1280

It’s summer time and the living is easy.

Zeker met wat brood, deze tapenade, een glas wijn en een stoeltje in de zon.

Mijn ultieme truc om tomatensauzen lekker te maken is: tijd. Hoeveel te langer alles heeft staan pruttelen, hoeveel te rijker de saus zal smaken. Lekker slow-cooken dus.

1 ui, 2 teentjes look, 1 grote aubergine, twee blikken gepende tomaten, zout, chillivloken, eetlepel bruine suiker, olijfolie

  • Fruit een fijngesneden ajuintje vijftal minuutjes in wat olijfolie in een wokpan tot het glazig is
  • Voeg twee fijngesneden teentjes look toe en laat nog even mee garen
  • Was ondertussen de aubergine en snij deze in kleine kubusjes
  • Voeg de aubergines toe aan de wok, samen met flink wat zout en een extra eetlepel olijfolie
  • bak een dikke vijf minuten en voeg dan de blikken tomaat toe (snij de hele gepelde tomaten wel eerst in stukken of plet ze met een vork tot kleinere stukjes in de wok)
  • voeg ook de bruine suiker en een mespunt chili toe en laat minstens een half uur pruttelen tot de aubergines helemaal mals zijn en de saus flink ingedikt is

Zowel warm als koud lekker met wat brood of als pasta saus

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *