Tomaat&avocado salade
Vergeet die tomaat-mozzarella salades! Avocado’s zijn al jaren aan hun opmars bezig en momenteel zijn ze hipper dan ooit. In Amsterdam is er zelfs onlangs een avocado restaurant geopend met enkel avocado-gerechten op het menu: van avo-toast tot guacamole. De eerste maand was het zaakje volledig volzet met lange wachtrijen aan de deur om toch maar een hapje van deze hippe groene vruchten te kunnen nemen. Bovendien lijken tomaat en avocado wel voor elkaar geboren. Fris, zomers, lekker en gezond! En als je mooie kerstomaatjes gebruikt en wat hennepzaadjes er over strooit, kan je het er in een handomdraai ook nog eens fancy laten uitzien.
Wat heb je nodig?
- 20 kerstomaatjes
- 1 avocado
- 75gr rucola
- handvol tuinkers
- fleur de sel
- peper
- balsamicoazijn of balsamico creme
- optioneel: 25gr platte peterselie
- optioneel: eetlepel hennepzaad
Hoe maak je deze salade?
- Was de tomaatjes, rucola, tuinkers en peterselie
- Snij de peterselie fijn
- Meng de groenten door elkaar
- Halveer de avocado, ontpit, haal het vruchtvlees er uit met een grote lepel en snij in stukken
- Leg de stukjes avocado op de salade
- Werk af met de balsamico, peper, zout en hennep
- Serveer onmiddellijk