Prei&champignon quiche
De laatste tijd gebruik ik heel erg vaak de hashtag #weekendsareforbaking op instagram. Meestal gaat het dan over koekjes, cake en taarten maar natuurlijk hoeft het niet altijd zoet te zijn. Om dat te bewijzen post ik deze keer eens een recept voor een hartige quiche. Ik gebruikte prei en champignons maar natuurlijk kan je naargelang het seizoen eindeloos variëren met bv broccoli&amandelnoten, bloemkool&hazelnoten, witloof&peer, paprika&courgette.. Als je deze quiche morgen al maakt, dan heb je ineens een lunch voor maandagmiddag!
Hoe maak je deze vegan prei-champignon quiche?
- 1 pak bladerdeeg (de goedkoopste zijn meestal plantaardig)
- 2 stengels prei
- 250gr
- 300 gr tofu
- 50gr kikkererwtemeel
- scheutje olijfolie
- optioneel: 2 el cashewpasta (of andere noten pasta)
- 2 eetlepels voedingsgist
- flink veel zout (plus nog wat extra gerookt zout)
- flink veel verse zwarte (en/of roze) peper
- snuifje kurkuma (voor de kleur)
- scheutje citroensap
- teentje look.
- Snij de champignons fijn en bak ze in wat olijfolie
- Was de prei, snij fijn en stoof ze even mee aan met de champignons (eventueel met een scheutje water indien nodig) tot hij gaar is
- Blend de tofu, look, (gerookt) zout, cashewpasta, citroensap, peper en voedingsgist.
- Meng er daarna de gestoofde prei onder. (als de vulling er erg lopend uitziet kan je nog een eetlepel kikkererwtenmeel toevoegen)
- Bedek een bakvorm met bakpapier en daarna met het bladerdeeg
- Vul de vorm met het prei-tofu mengsel en bak 45min in een oven aan 180°C of tot de quiche goudbruin is en stevig aanvoelt
1 Comment
All right! Wat een heerlijk recept… iedereen fan hier thuis!!! 😀
Ik tel onze 7-jarige-ik-wil-niet-proeven-want-alles-is-vies-dochter niet mee… 🤔