Watermeloen & feto salade
Deze salade is even ongecompliceerd en heerlijk als een perfecte zomerdag aan het strand met een ijsje in de hand. Maar dan anders. De zoute Feto (vegan alternatief voor feta gemaakt van gefermenteerde tofu) combineert heerlijk met de frisse komkommer en zoete watermeloen. Om de smaak van de rode ajuintjes iets milder te maken liet ik ze een half uurtje marineren in wat limoensap.
Wat heb je nodig voor deze zomerse salade?
- kwart watermeloen
- 1 pakje feto (ik kocht deze van taifun in bioplanet, maar ben ondertussen ook aan het experimenteren met een homemade versie)
- Half rood uitje
- sap van halve limoen
- halve komkommer
- scheutje olijfolie
Hoe maak je deze salade?
- Snij de ui in fijne schijfjes en overgiet met het limoensap
- Snij de komkomer in fijne halve maantjes, de watermeloen in grote dobbelstenen en de veto in kleine blokjes
- Meng alles onder elkaar en dien alles koud op (zet indien nodig eerst nog even in de koelkast)