
Appelbeignets
Wij noemen deze appelpannenkoekjes ‘appelbeignets’ omdat het deeg zo mooi rond de appeltjes bakt en ze overheerlijk zijn met een laagje poedersuiker. Als je ze in een flinke laag olie bakt dan smaken ze net als de real deal. Het beslag is simpel: 1 kopje bloem, 1 kopje appelmoes en 1 kopje amandelmelk, een beetje bakpoeder en een snuif zout erbij en je bent vertrokken. Wij maken deze appelbeignets regelmatig als we met de camper op pad zijn en geen weegschaal mee hebben. Simpel en toch nog net iets feestelijker dan een standaard pannenkoek.


- 140 g bloem
- 260 g appelmoes
- 240 ml amandelmelk
- 1 koffielepel bakpoeder
- snuif zout
- beetje zonnebloemolie om te bakken
- twee appels, zonder klokhuis, in fijne ringen gesneden
- Meng alle ingrediënten in een kom en laat een vijftal minuten rusten.
- Laat een pan goed opwarmen (hierdoor zal hij minder snel afkoelen door het koude deeg waardoor de pannenkoekjes minder gemakkelijk aan de pan blijven plakken).
- Doe een scheutje olie in de pan.
- Schep een aantal rondjes deeg in de warme pan en duw ze met de appelschijfjes plat. Hierdoor komt er wat deeg door het midden van de appel.
- Laat een tweetal minuten bakken en draai om, bak de andere kant ook totdat de pannenkoekjes goudbruin zijn.
- Bestrooi met poedersuiker en eet warm.
Dit recept staat in mijn boek PLANTENETERS.