Homemade granola
Deze basic heeft niet veel uitleg nodig. Dit is mijn basis receptje voor granola. Ik maak het een paar keer per maand en pas het aan, aan wat in huis is. Soms voeg ik wat tahin en sesamzaadjes toe, dan vervang ik de veenbessen eens door stukjes pure chocolade, of meng ik cacao, kaneel, kardemom of vanille door de mengeling voor het bakken. Wij eten deze granola graag uit het vuistje of bij wat soya yoghurt of een smoothiebowl.
Wat heb je nodig voor deze granola?
- 150gr haver (liefst groffe)
- 30 gr zonnebloempitten
- 30 gr pompoenpitten
- 30gr gehakte of geschaafde amandelen
- 50gr kokosrasp
- 50ml kokosolie (gesmolten)
- 75 ahornsiroop
- dikke snuif zout
- 40gr gedroogde cranberrys
Hoe maak je deze homemade granola?
- Meng alle ingredienten (behalve de cranberry’s) door elkaar
- Bak een 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven aan 180°C totdat het goudbruin is
- Schep na tiental minuten door elkaar
- Laat afkoelen en strooi er de cranberries bij
- Bewaar in een luchtdichte bokaal of doosje