Double chocolate brownie koekjes

Deze double chocolate ooey gooey brownie koekjes zijn zo lekker dat je er met moeite zult kunnen afblijven. Rijke chocoladesmaak, beetje zacht vanbinnen, tikkeltje krokant aan de rand en extra lekker met wat fleur de sel erover verkruimeld. Vegan witte chocolade is soms moeilijk te vinden, dus je kunt ook gewoon wat meer pure chocolade of wat hazelnoten gebruiken. Sandwich ook eens een bolletje ijs tussen twee van deze koekjes en je hebt jouw nieuwe lievelingsdessert ontdekt.

  • 150 g vegan boter
  • 140 g suiker
  • 100 g bruine suiker
  • 1 kl vanille-extract
  • 60 ml plantaardige melk
  • 230 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 1/2 kl bakpoeder 
  • 1/2 kl zout
  • 50 g vegan witte chocolade, in stukjes
  • 100 g pure chocolade, in stukjes
  1. Warm de oven op tot 180°C.
  2. Meng de boter, witte suiker, bruine suiker en vanille 5 minuten tot ze licht en fluffy zijn, meng er dan de plantaardige melk onder.
  3. Zeef de bloem, het cacaopoeder, bakpoeder en zout en voeg een groot deel van de chocolade toe.
  4. Meng alles tot een deeg.
  5. Rol 10 ballen van deeg en druk hier nog de overgebleven stukjes chocolade in.
  6. Laat de deegballetjes 15 minuten afkoelen in de diepvries.
  7. Bak 17 minuten op 180°C. 
  8. Neem de koekjes uit de oven en klop met de bakplaat 3 keer op tafel, hierdoor worden ze platter. Strooi er wat fleur de sel over en laat afkoelen. 

Dit recept staat in mijn boek PLANTENETERS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *