Vegan kokos rotsjes
Amai, nu ik hier achter mijn laptop zit om dit recept uit te schrijven heb ik plots zoooooo veel zin in een paar van deze kokos rotsjes met een lekkere tas koffie erbij. Zalig!
Het duurde even totdat ik het juiste recept had bedacht: eerst vielen ze te snel uit elkaar, daarna waren ze te droog of te zwaar en vast. Maar met dit recept krijg ik ze keer op keer luchtig lekker.
- 200gr kokosrasp
- 1el kokosolie
- 50ml plantaardige melk
- 2 el agavesiroop of ahorn
- 2el aquafaba
- 2 el vanille suiker
- 1 el maiszetmeel
- snuif zout
- 50 gr pure chocolade
- 1 el kokosolie
- Verwarm de oven tot 185°C
- Doe de kokosrasp in een foodprocessor en verhaksel 30 seconden, zeker niet te lang want dan wordt de kokos te fijn. Voeg de kokosolie, ahorn, melk, aquafaba, vanillesuiker, en zout toe en mix nog eens 15 seconden.
- Meng er het maiszetmeel onder. Het is normaal dat het deeg wat nat aanvoelt.
- schep balletjes van het deeg en schep ze voorzichtig op een bakplaat zonder deze verder aan te duwen
- Leg de balletjes ruim uit elkaar. In de oven verliezen ze veel vocht, door ze te dicht bij elkaar te leggen houden ze elkaar vochtig met de stoom.
- Bak 15 minuten, of tot de bovenkant begint te kleuren. Laat afkoelen op de bakplaat.
- Smelt ondertussen de chocolade met 1 eetlepel kokosolie au bain Marie of in de microgolf oven.
- Dip de onderkant van de kokosrotsjes in de chocolade of giet er wat chocolade over.