Vegan limoen madeleines
Deze limoen madeleines zijn de ideale aanvulling van de paasbrunch dit weekend. Of als extraatje bij de thee. Door het licht zurige van de limoen zijn ze lekker fris en smaken ze naar meer. De laatste tijd ben ik erg fan van citroen en limoen zeste, dat geeft alles meteen een licht exotische toets. Wel opletten dat je onbespoten limoenen en citroenen gebruikt want anders kan het nogal giftig zijn blijkbaar.
Wat heb je nodig voor deze madeleines?
- 150gr suiker
- 100gr margarine romig geroerd of gesmolten kokosolie
- 175 gr bloem (gezeefd)
- zeste van 1 limoen (best bio!)
- 75ml amandelmelk of rijstmelk
- 1 el aardappelzetmeel
- half koffielepeltje bakpoeder
- snuif zout
- 1 el maizena
- 1 el tapiocazetmeel
- 2 el ongezoete soyayoghurt of met limoensmaak (ik vind die van provamel het lekkerst)
- scheutje vanille extract
- sap van 1 limoen
- bloemsuiker om achteraf te bestrooien
Hoe maak je deze limoen madeleines?
- Doe alle natte ingrediënten samen, en meng in een aparte kom alle droge
- Meng alles samen terwijl je zo weinig mogelijk roert (te veel roeren maakt het beslag taaier)
- Bak in 15 a 20 goudbruin in een oven aan 180°C
- Even laten afkoelen
- Bestrooien met wat extra limoen zeste en bloemsuiker
- Aanvallen!
2 Comments
Hey,
Kan je de tapioca door iets anders vervangen?
Normaal gezien kan je het vervangen door een ander zetmeel zoals maiszetmeel (maïzena) of aardappelzetmeel. Laat je iets weten als je het geprobeerd hebt of het gelukt is? 🙂