Vegan limoen madeleines

 

tumblr_mwjo2vdifg1snauf4o1_1280

tumblr_mwjo2vdifg1snauf4o3_1280

Vegan limoen madeleines

Deze limoen madeleines zijn de ideale aanvulling van de paasbrunch dit weekend. Of als extraatje bij de thee. Door het licht zurige van de limoen zijn ze lekker fris en smaken ze naar meer. De laatste tijd ben ik erg fan van citroen en limoen zeste, dat geeft alles meteen een licht exotische toets. Wel opletten dat je onbespoten limoenen en citroenen gebruikt want anders kan het nogal giftig zijn blijkbaar.

tumblr_mwjo2vdifg1snauf4o4_r1_1280

Wat heb je nodig voor deze madeleines?

  • 150gr suiker
  • 100gr margarine romig geroerd of gesmolten kokosolie
  • 175 gr bloem (gezeefd)
  • zeste van 1 limoen (best bio!)
  • 75ml amandelmelk of rijstmelk
  • 1 el aardappelzetmeel
  • half koffielepeltje bakpoeder
  • snuif zout
  • 1 el maizena
  • 1 el tapiocazetmeel
  • 2 el ongezoete soyayoghurt of met limoensmaak  (ik vind die van provamel het lekkerst)
  • scheutje vanille extract
  • sap van 1 limoen
  • bloemsuiker om achteraf te bestrooien

Hoe maak je deze limoen madeleines?

  1. Doe alle natte ingrediënten samen, en meng in een aparte kom alle droge
  2. Meng alles samen terwijl je zo weinig mogelijk roert (te veel roeren maakt het beslag taaier)
  3. Bak in 15 a 20 goudbruin in een oven aan 180°C
  4. Even laten afkoelen
  5. Bestrooien met wat extra limoen zeste en bloemsuiker
  6. Aanvallen!
tumblr_mwjo2vdifg1snauf4o2_1280
Gaan jullie dit paasweken zelf vanalles bakken? Of mogen jullie gewoon lekker lui de beentjes onder de tafel schuiven bij de ouders/grootouders?
En wie gaat er allemaal paaseitjes verstoppen? Nala is waarschijnlijk nog veel te jong (9maanden) om iets te begrijpen van de hele paashaas traditie maar ik denk dat ik het gewoon zelf zo leuk vind om paasklok te spelen 🙂

2 Comments

  • Bieke De coussemaker says:

    Hey,

    Kan je de tapioca door iets anders vervangen?

    • Elisabeth says:

      Normaal gezien kan je het vervangen door een ander zetmeel zoals maiszetmeel (maïzena) of aardappelzetmeel. Laat je iets weten als je het geprobeerd hebt of het gelukt is? 🙂

Leave a Reply to Bieke De coussemaker Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *