Peanutbutter milkshake nicecream
Deze peanut butter milkshake ziet er dan wel decadent uit, eigenlijk is hij heel gezond. Een paar bevroren bananen, enkele dadels voor de caramel-smaak, lepeltje pindakaas en een splash amandelmelk: meer heb je niet nodig. Maak je er liever een ijsje van? Gebruik dan wat minder melk, zo krijg je een echte insta-famous nicecream. 🙂
Door pindakaas te gebruiken voeg je extra vetten toe waardoor je iets langer voldaan bent en de suikerpiek en bijhorende suikerdip iets afvlakt. Maar los van wat die pindakaas doet met je suikerspiegel, doet dit je echt denken aan een snickers milkshake. Mjam mjam. Hier thuis is iedereen fan!
Wat heb je nodig voor deze Peanutbutter milkshake?
- 3 bevrozen rijpe bananen
- 3 medjooldadels of 1eetlepel kokosbloesemsuiker
- 1kopje amandelmelk (gebruik je minder dan wordt het eerder een ijsje ipv milkshake)
- 1 grote eetlepel pindakaas (liefst 100%pinda) + extra als versiering
- klein snuifje zout (afhankelijk of je pindakaas al erg zout is of niet)
- optioneel: 1el cacaopoeder
- optioneel:1 koffielepel vanille
voor de chocolade rand:
- 50gr chocolade
- 30gr geroosterde hazelnoten of pindas
Hoe maak je deze pinda nicecream?
- Smelt de chocolade en snij de noten grof
- Doop de glazen of jars in de chocolade en besprenkel met de noten
- Blend alle milkshake ingrediënten.
- swirl wat pindakaas in je glas en giet er dan de milkshake in
- Versier met extra chocolade, pinda’s, zoute stokjes..