Peanutbutter cookiedough squares

Vegan no-bake peanutbutter squares

Deze peanutbutter vierkantjes houden het midden tussen een snickersbar en koekjesdeeg. Kortom: decadente smaakbommetjes met een fudgy pindakaas laag vanonder en een dikke laag smeuïge chocolade on top. Om handen en vingers bij af te likken. Zonder geraffineerde suiker, glutenvrij en in een wip gemaakt.

De laatste tijd begint Nala ook interesse te tonen in het hele keuken gebeuren. Ze steekt dan ook heel graag een handje toe waar ze kan, zeker als er chocolade aan te pas komt. Deze lekkernijen zijn ideaal om samen te maken. Geen oven of moeilijke technieken nodig, een beetje afwegen en mengen volstaat.

Hier in huis waren deze pindakoekjes na één dag al verslonden, maar als je iets beter bent in doseren dan wij dan blijven deze een kleine week houdbaar in de ijskast en een paar weken goed in de diepvries.

Wat heb je nodig voor deze no bake pindabars?

  • 110gr havermeel (haver fijngemalen tot meel, gebruik glutenvrije haver indien nodig)
  • 125 pindakaas (ik hou van de 100%pindakaas van AH want die bevat enkel pinda’s en geen palmolie)
  • 4el ahornsiroop
  • 2el kokosolie
  • snuif zout
  • 1el vanille

voor de toplaag:

  • 150gr pure chocolade
  • 2el pindakaas
  • 1el kokosolie

Hoe maak je deze vegan peanutbutter squares?

  1. Meng alle ingrediënten voor de onderste laag en druk deze aan in een bakvorm (ik leg er altijd een bakpapiertje onder om het er achteraf gemakkelijk uit te halen)
  2. Zet even in de ijskast terwijl je de chocolade au bain marie smelt
  3. Meng de pindakaas en kokosolie onder de chocolade en giet deze over de pindakaas laag
  4. Laat een uurtje afkoelen in de ijskast en val aan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *