Pecannoten koek

Vegan pecannoten koffiekoek

Het is zondag en je hebt geen zin om naar buiten te gaan en aan te schuiven bij de bakker om koffiekoeken te halen? Dan maak je ze vanaf nu toe gewoon zelf! Extra bonus, het hele huis ruikt heerlijk.

De meeste bladerdeegrollen (zeker de goedkope) die je in de winkel vindt zijn helemaal plantaardig. Met wat abrikozencompot maak je in een handomdraai een carré confituurtje. Heb je nog wat pecannoten in huis? Probeer dan zeker eens deze pecannoten koeken. Het vlechtwerk ziet er moeilijker uit dan het is!

 

Wat heb je nodig voor deze pecan pastry?

  • 1 pak bladerdeeg
  • 75gr pecannoten plus paar extra om er bovenop te doen
  • 50gr kokosbloesemsuiker (ik gebruikte die van candico)
  • 30gr margarine of kokosolie
  • 2 el amandelmelk

Hoe maak je deze pecannoten koffiekoeken?

  1. Doe de pecannoten in een verhakselaar/foodprocessor en maal fijn
  2. Meng er de Margarine en kokosbloesemsuiker onder en voeg indien gewenst een snuif zout toe
  3. Snij het bladerdeeg in vier rechthoeken en vul het middelste met de pecanvulling
  4. Plooi de onderste en bovenste strookjes naar binnen
  5. Snij de twee stroken aan de zijkanten in reepjes en plooi deze om de beurt naar binnen.
  6. Bestrijk de bovenkanten met wat amandelmelk (dit zorgt voor meer glans) en bestrooi met wat extra stukjes pecan.
  7. Bak 15 min in een oven aan 200°C of totdat de pecankoeken goudbruin zijn.

 

 

 

 

 

2 Comments

  • Tine says:

    Zou het kunnen dat er iets is misgegaan met de post? Ik zie enkel een hele lange reeks foto’s, maar geen tekst of recept! Het ziet er in elk geval heerlijk uit 😉

    • Elisabeth says:

      Ha! Er was inderdaad iets misgelopen, was duidelijk na de aanpassingen vergeten om op de update-knop te duwen. Bij deze is dat dus wel gebeurd 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *