Quinoa porridge met rode vruchten compote

Quinoa porridge met rode vruchten compote

Na een hele winter havermout-ontbijtjes ben ik af en toe wel eens toe aan wat afwisseling. Deze quinoa porridge komt dan als geroepen. Ik laat mijn quinoa (als ik er aan denk) graag een nachtje weken voordat ik hem kook. Door granen of zaden te activeren worden ze gemakkelijker te verteren en haal je er de maximale voedingsstoffen uit. Maar heb je last-minute zin in een quinoa bowl dan kan je die eerste stap ook overslaan, voeg indien nodig tijdens het koken dan nog een beetje extra melk toe.

Quinoa bevat veel proteïnen, dus samen met de portie fruit en een dot (kokos)yoghurt, kan je er met dit ontbijtje wel even tegenaan.

Wat heb je nodig voor dit quinoa ontbijt?

  • 100g quinoa
  • 400ml plantaardige melk
  •  1el puddingpoeder+50ml plantaardige melk

Toppings: chocoladedruppels, rode vruchtencompote, kokosyoghurt, vers fruit, notenboter, geroosterde boekweit, hennepzaad, amandelschilfers, pistachenoten, kokosrasp, …

Hoe maak je dit ontbijtje?

  1. Activeer de quinoa door deze een nachtje te laten weken in koud water. Overgiet de quinoa met een dubbele hoeveelheid water, leg een handdoek of melkdoek over de kom  en laat minstens 8 uur wellen. Giet ze voor gebruik af in een fijne zeef en spoel ze nog even na.
  2. Doe de (geweekte) quinoa in een kookpot met 400ml melk en laat 20 minuten koken.
  3. Meng het puddingpoeder met de extra melk
  4. Meng het puddingpoedermengsel bij de quinoa en laat nog twee minuten al roerend verder koken.
  5. Verdeel de quinoa over twee kommen en top met al je favorieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *