Rabarber&framboos crumble cake

 

Rabarber framboos crumble cake

Een paar dagen geleden haalden we een too good to go pakket af bij BEO biomarkt. Naast een zuurdesem brood, zoete aardappel, courgettes, groene boontjes, snijbiet, paksoi en appels en een Chinese kool zaten er ook een paar stengels rabarber in. Hiermee maakte ik een rabarber compote en deze heerlijke crumble cake.

Verwacht je niet aan een luchtige fluffy cake. Deze crumble taart heeft een eerder stevige bodem, is niet al te zoet, een fris fruitig zuurtje door de rabarber en frambozen en een heerlijk krokant zoet crumble laagje bovenaan. Ik bakte deze in een rechthoekig bakblik maar je kan natuurlijk ook een vierkant of ronde bakvorm gebruiken. Maak de baktijd wel iets korter als je de cake dunner maakt.

Wat heb je nodig voor deze vegan rabarber frambozen crumble cake?

  • 80gr vegan boter
  • 70gr blonde suiker of rietsuiker
  • 200gr bloem
  • kleine eetlepel bakpoeder
  • 120ml amandelmelk
  • 1el appelazijn
  • 1 eetlepel vanille extract
  • snuif zout
  • 100gr frambozen
  • 2 stengels rabarber
  • 50gr bloem
  • 40gr boter
  • 20gr suiker

Hoe maak je deze vegan rabarber frambozen crumble cake?

  1. Vet je bakvorm in met boter of gebruik een bakpapiertje
  2. Meng de boter en de suiker met een houten lepel of een deegmixer
  3. Meng de bloem, zout, bakpoeder. Doe deze bij de boter&suiker
  4. Meng de melk, azijn, vanille en giet bij de andere ingrediënten. Meng alles door elkaar en giet het deeg in de bakvorm.
  5. Strooi de frambozen en de rabarberstukjes over het deeg en druk deze er een beetje in.
  6. kneed de 50gr bloem met de 40gr boter en 20 gr suiker met je handen tot een kruiperig deeg en strooi dit over het fruit.
  7. Bak 40a 45 minuten in een oven aan 180°C
  8. Laat even afkoelen en strooi er wat bloemsuiker over of val meteen aan.

 

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *