Appel kaneelrolletjes
Ik dacht vroeger altijd dat kaneelrolletjes super moeilijk waren maar dit receptje bewijst het tegendeel. Het vraagt dan wel wat tijd om dit gist deeg te kneden, te laten rusten, vullen en rollen. Maar je krijgt er dan ook wat voor. Dit is een variatie met appeltjes. Want appels en kaneel zijn een match made in heaven, toch?
Wat heb je nodig voor deze appel kaneelrolletjes?
- 450 gr witte bloem
- 21gr verse gist (half pakje)
- 200ml plantaardige melk
- 75gr appelmoes (zonder stukjes)
- 3el suiker
- 1/2 kl zout
- 65ml neutrale olie (kokos, zonnebloem of rijstolie)
- 1 el + 2el kaneel
- 100gr bruine suiker of palmsuiker
- 2 appels, geschild in fijne schijfjes of blokjes
- 50 gr neutrale olie of margarine
- 50gr rozijnen
- 75 gr poedersuiker
- 3 el plantaardige melk
- 1/2 kl vanillepoeder
Hoe maak je deze vegan appel kaneelrolletjes?
- Verwarm de melk tot deze lauw is
- Weeg de bloem en doe die in een ruime kom, meng met het zout en 1 el kaneel en maak in het midden een kuiltje
- Verkruimel de gist in het kuiltje en meng met de suiker en 25ml lauwe melk
- Laat 5 minuutjes staan en giet er dan de rest van de lauwe melk, de appelmoes en de olie bij
- Kneed het deeg vijf minuten goed door, leg het daarna terug in de kom
- Dek de kom af en laat het deeg een uur rusten
- Kneed het deeg daarna even terug door en rol het uit
- Meng de bruine suiker, 2 el kaneel en olie of margarine
- Bestrijk het deeg met de kaneelvulling, strooi er de rozijnen over en leg er dan de appelschijfjes op
- Rol het deeg op als een grote pannenkoek en snij de pannenkoek in rolletjes van gelijke dikte
- Leg de rolletjes naast elkaar (laat een beetje ruimte tussen de rolletjes want deze zetten nog uit.)
- Laat weer een klein uurtje rijzen
- Bak 30 minuten in een oven aan 180°C
- Meng de bloemsuiker met de plantaardige melk
- Overgiet de kaneelrolletjes met het glazuur