Vegan cheesecake met rode vruchten

Vegan cheesecake met rode vruchten

Ik heb ondertussen al heel veel cheesecake recepten getest maar dit was veruit de lekkerste. Mijn zus en broer kwam op bezoek en vroegen meteen naar het recept. Minstens even goed als de traditionele cheesecake met eieren, room en boter. En toch gemakkelijk om te maken.

Wat heb je nodig voor deze vegan cheesecake met rode vruchten?

  • 500gr plantaardig alternatief op kwark (die van alpro of oatly bijvoorbeeld)
  • 120gr vegan roomkaas (bijvoorbeeld die van violife)
  • 120gr vegan boter of margarine
  • 200ml vegan room of volle kokosmelk
  • 135gr suiker
  • 45gr puddingpoeder
  • sap van 1 citroen + zeste (liefst bio!)

voor de bodem:

  • 150gr speculaasjes
  • 50gr margarine

voor de topping:

  • 300gr rode vruchten (ik gebruikte bevroren)
  • suiker naar smaak (ik gebruikte 50gr)
  • 1 kl vanille puddingpoeder

Hoe maak je deze plantbased cheesecake?

  1. Doe de speculaasjes en de boter in een foodprocessor en mix deze door elkaar.
  2. Maak de bodem door het speculaasmengsel in een springvorm te duwen.
  3. Meng alle ingrediënten voor de cheesecake in de foodprocessor tot een glad deeg en giet over de speculaasbodem
  4. Bak de cheesecake 1 uur aan 180°C. Zet daarna de oven uit en zet het deurtje op een kier en laat de cheesecake verder afkoelen in de oven. Laat daarna volledig afkoelen in de ijskast (bij voorkeur een nacht)
  5. Maak de rode vruchtensaus door de rode vruchten in een steelpannetje op te warmen. Ik voegde 2 eetlepels suiker toe. Los het vanillepoeder op in een bodempje water en meng onder het fruit om dit wat verder in te dikken. Laat nog 2 minuutjes verder doorkoken tot de saus wat is ingedikt. Laat de rode vruchten wat afkoelen en giet voor het opdienen over de cheesecake.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *