Vegan frambozen citroen cake

Vegan frambozen citroencake

Deze frambozen cake viel bij iedereen in de smaak. De cake zelf is luchtig en zoet en het zuurtje van de frambozen en citroen houdt het lekker fris. Voor de glazuur kan je kiezen om de frambozen te platten door een zeef en enkel het sap te gebruiken of je kan ze net als ik fijn mixen met een staafmixer of blender voor een glazuur met iets meer textuur.

Wat heb je nodig voor deze vegan frambozen citroencake?

  • 300gr bloem
  • 2kl bakpoeder
  • 1 kl baksoda
  • flinke snuif zout
  • 150gr suiker
  • 120ml plantaardige mylk
  • 120ml plantaardige yoghurt (ik gebruikte de mild en creamy van alpro)
  • 125ml neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloem)
  • sap en zeste van 1 (bio) citroen, ongeveer 60ml sap en 1 a 2 eetlepels zeste
  • 1 kl vanillearoma
  • 150gr frambozen

glazuur:

  • 40 gr frambozen
  • 150gr bloemsuiker
  • 2 el gesmolten vegan boter

Hoe maak je deze vegan citroencake met frambozen?

  1. Zeef de bloem, zout, bakpoeder en baksoda in een grote kom en meng er daarna de suiker onder
  2. meng de plantaardige melk, yoghurt, citroensap, olie, vanille aroma en citroenzeste door elkaar
  3. Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng voorzichtig. (Door te lang te mengen activeer je de gluten in de bloem waardoor de cake taai en dens gaat worden, hetgeen je dus echt niet wil.)
  4. Schep de frambozen onder het deeg.
  5. Giet het deeg in een ingevet bakblik en bak 60 minuten in een voorverwarmde oven aan 180°C
  6. Mix met een staafmixer de frambozen, bloemsuiker en boter tot een gladde glazuur en giet over de afgekoelde cake

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *