Vegan madeleines
Deze kleine madeleine cakejes zijn bijna te schattig om op te eten, toch overleefden ze het hier geen dag. Ze zijn licht en zacht en gemakkelijk om mee te nemen naar de speeltuin of in de brooddoos. Maar ook perfect voor bij een kopje koffie of thee. Wij versierden ze met een roze kersenglazuur maar natuurlijk kan je ze ook in gesmolten pure chocolade dippen voor een stoerdere versie. 🙂
Wat heb je nodig voor deze vegan madeleines?
- 125 g gezeefde bloem
- 75 gr suiker
- grote snuif zout
- 1kl bakpoeder
- 125ml amandelmelk
- 45ml neutrale olie (bv zonnebloem)
- citroensap naar smaak (ik kneep eens goed in een halve citroen)
- 1kl vanille extract
- 100gr poedersuiker
- 2 eetlepels kersensap
Hoe maak je deze vegan madeleines?
- Meng de bloem, suiker, zout, bakpoeder
- Voeg de amandelmelk, olie , citroensap en vanille extract toe
- Meng tot je een egaal deeg hebt (maar probeer niet langer te mengen dan nodig, hierdoor kunnen de Madeleines taai worden)
- Vet het madeleine bakblik in en schep in elk vormpje wat deeg (niet te veel wat deze rijzen hard). Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven aan 180°C of totdat de Madeleines goudbruin zijn.
- Meng voor het glazuur de bloemsuiker met het kersensap
- Dip de afgekoelde Madeleines in de glazuur en versier met gehakte nootjes, gevriesdroogde rode vruchten, sprinkels, rozenblaadjes..