Vegan snickers brownie
Super fudgy en smeuïg. Alsof je je lievelings pot choco leeg lepelt, maar dan met een beetje pindakaas en een krokant korstje bovenaan. Mega verslavend, super snel te maken en geen gekke ingrediënten. Kortom: eens je deze brownie een keer hebt getest zal je hem zeker binnen de kortste keren opnieuw maken. Bye, bye, bikini body!
In mijn woordenboek is brownie niet hetzelfde dan een chocoladecake. Noem me op het vlak van brownies gerust veeleisend. Hoe smeuïger en chocoladeachtiger hoe te beter, als je het mij vraagt, behalve de bovenkant die mag zo een beetje krokant zijn. En ik hou ook van stukjes: hazelnoten, brokjes chocolade, pecans of walnoten..
Ik bakte deze snickersbrownie voor Nala’s eerste verjaardagsfeestje. Mijn kleine feestvarkentje heeft er zelf niet van gegeten maar al de anderen des te meer. 🙂
Wat heb je nodig voor deze snicker brownies?
- 75ml zonnebloemolie of kokosolie
- 200gr pure chocolade
- 170gr zelfrijzende bloem
- 30gr cacao
- 180gr rietsuiker
- Halve kl zout
- 1 vanillestokje of vervang 20gr suiker door twee zakjes vanillesuiker
- 230ml soyamelk (of andere plantaardige melk)
- 100gr geroosterde gezoute pinda’s
- 100gr pindakaas
Hoe maak je deze brownies?
- Laat 150gr chocolade au bain marie smelten
- Meng bloem, suiker, zout, cacao en het vanillemerg in een kom
- Maak een kuiltje en giet hierin de olie, soyamelk en gesmolten chocolade en meng tot een egaal deeg
- Verhak de overige 50gr chocolade en schep die onder het deeg
- Bekleed een bakblik met een bakpapiertje en doe het deeg er in
- Schep hier en daar een paar eetlepels pindakaas op het browniedeeg en swirl het erdoor zonder het volledig te mengen
- Strooi de pinda’s erover
- Bak in een oven aan 180°C voor 20 a 25min. Tot dat de buitenkant klaar is maar de binnenkant nog smeuïg is. Heb je het liever iets meer gemakken kan je de brownie best 30 minuten bakken.
- Laat even afkoelen en aanvallen! Door hem volledig te laten afkoelen in de ijskast zal hij ook iets meer stollen.