Vegan white chocolate strawberry cheesecake
Of ook wel: kaastaart met witte chocolade en aardbeien. Maar dat klinkt minder goed, toch?
Deze cheesecake is lekker smeuïg en toch ook fris. Cacaoboter zorgt in dit recept voor een subtiele smaak van witte chocolade en zorgt er ook voor dat dit taartje mooi opstijft. In combinatie met de aardbeien heeft deze cheesecake iets heel zomers en feestelijk waardoor het ideaal is om je mama mee te verrassen op moederkesdag (TIP!). Wil je de taart nog decadenter maken dan kan je ze versieren met deze aardbeien met witte chocolade.
Vroeger was ik helemaal niet mee met het hele moederkesdag-gebeuren. Maar nu ik zelf mama ben geworden vind ik het plots toch wel iets dat gevierd mag worden. Nadat ik deze post klaar heb, spring ik dan ook samen met Nala de trein op en ga ik lekker een nachtje bij mijn mama logeren. Want hier in Antwerpen vieren we moederkesdag zowel in mei als op 15augustus.
Moederdag of niet. Deze taart is zo lekker dat elk excuus goed is om ze te bakken. En de ingrediënten zijn nog niet eens zo moeilijk om te vinden. Vaak worden er in vegan cheesecakes bergen noten (duur!) of plantaardige creamcheese (enkel in biowinkel te vinden) gebruikt. Ik postte eerder al eens een recept voor cheesecake met frambozen waarbij ik tofu gebruikte als basis maar dit keer maakte ik de taart met een plantaardige kwark variant hetgeen zorgt voor een licht zure maar romige toets. Alpro heeft een vegan alternatief voor plattekaas “go on” dat je in de meeste supermarkten kan vinden. Ik gebruikte in dit geval de versie van Provamel (bio) maar beiden werken in dit recept even goed.
Wat heb je nodig voor deze white chocolate strawberry cheesecake?
- Speculaasjes + eetlepel kokosolie of beetje water
- 400 g Provamel Soja Alternatief voor Kwark
- 150 gr suiker
- 2 el vanillepuddingpoeder
- 50 g cacaoboter
- sap van halve citroen
- flinke snuif zout
- Geraspte schil van 1/2 citroen (BIO!)
- 200 gr aardbeien
Hoe maak je deze vegan cheesecake?
- Voor de bodem: verhaksel de koekjes in een foodprocessor of blender of doe ze in een plastic zakje en klop ze fijn
- Meng met de kokosolie of bevochtig een beetje
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed.
- Kneed goed met de hand en verdeel het deeg over de springvorm. Zorg ervoor dat er een rechtopstaande rand is.
- Voor de vulling:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng alle ingrediënten voor de vulling en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm.
- Bak de cake gedurende 25-35 minuten op 200 °C.
- Verdubbel voor een hogere taart de hoeveelheid ingrediënten voor de vulling en laat de cake bakken op 180 °C gedurende 40-45 minuten.
2 Comments
Ziet er super uit en is het antwoord op mijn vraag om toch die smaak van witte chocolade te hebben zonder er te gebruiken. Maar een klein vraagje. De cacaoboter smelt je wellicht vooraf ? Ik heb er nl in druppelvorm. Welke diameter van springvorm is meest geschikt? Groetjes
cacoboter is het antwoord op bijna alles 😉
Hopelijk heb je het ondertussen al eens kunnen maken en is hij goed gelukt!