Sweet & sexy vegan banana bread
Op elke foodblog vind je tegenwoordig wel een recept voor bananenbrood: de ene keer met chocolade (zoals deze), de andere keer met blauwe bessen of noten. Ik heb er ondertussen al een aantal geprobeerd maar deze met framboosjes is momenteel toch mijn favoriete.
Normaal gezien eet ik zo veel mogelijk seizoensgebonden, maar de diepvries is een handig hulpmiddeltje om toch af en toe nog wat zomer toe te kunnen voegen aan gerechten. Om gewoon zo te eten, is ingevroren fruit niet ideaal aangezien het zijn stevigheid wat verliest maar in smoothies of om mee te bakken is het ideaal. Zoals bijvoorbeeld de frambozen die ik gebruikte voor dit bananenbrood: ingevroren wanneer ze op hun beste punt waren en nu heerlijk sappig en fruitig in dit gebak.
250 gram (spelt)bloem, 4 rijpe bananen, 4 el kokosolie, 4 el rietsuiker, 2el ahornsiroop, 60 ml amandelmelk (of soya), 1 kl bakpoeder, mespunt bicarbonaat en klein scheutje appelazijn, flinke snuif zout en handje vol bevroren bessen of frambozen
- Verwarm de oven op 180°C
- Meng de bloem, suiker, bakpoeder, bicarbonaat en het zout
- blend de bananen met de kokosolie, het appelazijn, de plantaardige melk en de ahornsiroop
- Meng alles nu voorzichtig door elkaar (liefst zo kort mogelijk anders kan het beslag taai worden) en schep er nog wat rode vruchten, noten of chocolade door
- doe een bakpapiertje in een bakblik, schep het deeg er in en bak een 45minuten tot het bananenbrood goudbruin is.
- Even laten afkoelen en smullen maar
1 Comment
Fantastisch lekker!!!!!!! Dankjewel!