Berry crumble taartjes
Yes! Yes! Yes! Eindelijk staat het recept van deze crumble taartjes online! Deze kleine fijne taartjes zijn lichtzuur en zomers. Geen tarwe, geen suiker en dus zelfs geschikt als ontbijt, toch? Het recept is geïnspireerd door de Raspberry Caramel crumble pie van Lisa goes vegan. Ben je stiekem toch een kleine zoetekauw? Maak dan zeker het extra karamel laagje, zoals lisa aanraadt of eet ze warm met een bolletje vanille ijs erbij (wij zijn de laatste tijd erg fan van die van alpro!).
Wat heb je nodig voor deze crumble taartjes?
voor de korst:
- 100gr havermeel (of havermout fijngemalen in de blender)
- 25ml olie (ik gebruikte kokos maar je kan ook zonnebloem of olijf gebruiken)
- 25ml dadelsiroop (ik koop de mijne in de AH)
- snuif zout
voor de crumble:
- 45gr havervlokken
- 25ml agave of ahornsiroop
- 1el olie
- 1 handje geschaafde of gehakte blanke amandelen
- snuif zout
voor de rode vruchten vulling:
- 250gr (bevroren) rode vruchten
- 1 el chiazaad
- (indien gewenst: beetje ahorn of agave siroop)
Hoe maak je deze crumble taartjes?
- Kneed de ingrediënten voor de bodem tot een deeg (voeg indien nodig iets meer dadelsiroop toe) en maak hiermee vier dunne taartbodempjes
- Meng de ingrediënten voor de crumble en doe deze op een bakplaatje
- Bak de taartvormpjes en de crumble 15tal minuutjes in een oven aan 180°C of tot ze goudbruin zijn
- Warm ondertussen de rodevruchten op in een steelpannetje en meng er de chia (en agave) onder, laat 5 tal minuten sudderen op laag vuurtje
- Stel de taartjes samen vlak voor je ze wil opeten.