Vegan blueberry muffins

Blauwe bessen muffins

Dieze muffins zijn heerlijk bij een kop thee of een nuts & blues smoothie zoals My green Kitchen Stories een heerlijk receptje heeft. Het citroensap versterkt de werking van het bakpoeder waardoor deze cakejes lekker luchtig worden. Het maismeel zorgt voor een fijne stevigheid en extra smaak.

Wat heb je nodig voor deze blueberry muffins?

  • 250gr tarwebloem
  • 100gr suiker
  • 2el maizena
  • 1, 5 tl bakpoeder
  • 50gr maismeel (geen maiszetmeel maar hetgeen je gebruikt om polenta te maken)
  • mespunt zout
  • 3dl plantaardige melk
  • 125gr soyamargarine
  • 175ml neutrale olie bv. zonnebloem olie of rijstolie
  • 4el citroensap
  • 150gr (bevroren) blauwe bessen

Hoe maak je deze vegan blauwe bessen muffins?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Meng de bloem, suiker, maizena, maismeel, bakpoeder en zout
  3. Maak een kuiltje in het midden en giet er de melk, gesmolten margarine, olie en citroensap in en roer alles door elkaar.
  4. Schep de blauwe bessen hierdoor
  5. Vul de muffinpapiertjes voor 3/4e met het deeg en zet de gevulde muffinvormpjes in een muffinbakvorm of bakplaat.
  6. Bak de cakejes 20 a 25 minuten, of tot je er een satéprikker droog uitkomt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *