Gegrilde pompelmoes
Tot nu toe was ik er van overtuigd dat warme pompelmoezen echt totaal niets voor mij waren. Totdat ik de foto’s van Cookameal zag voorbij komen en ik het uiteindelijk eens een kans gaf. Sindsdien heb ik het al meerdere keren gemaakt en gesmaakt. Het is dan ook zo simpel: pompelmoes halveren, eetlepeltje bloemsuiker (of ahorn/agavesiroop) erover heen en 5 minuutjes onder de gril. Ik hou ervan dat het soms wat prutsen is voordat je het vruchtvlees los krijgt. Vooral de eerste hap kan soms een uitdaging zijn want als je te hard duwt op de pompelmoes, loopt het sap je over de vingers. Als je minder fan bent van een beetje knoeien dan kan je het vruchtvlees ook lossnijden met een mes. Beetje kaneel, rozemarijn, een schep (kokos)yoghurt of een bolletje plantaardig vanille ijs erbij en smullen maar.
Hoe maak je het?
- Halveer een pompelmoes en leg met het vruchtvlees naar boven op een bakplaat of ovenschotel
- Strooi er 1 theelepel (bloem)suiker, agave of ahornsiroop over
- Zet vijftal minuten onder een hete grill
- Eet warm met wat yoghurt, ijs, kaneel, rozemarijn..