Gevulde Tomaten
- 8-10 tomaten (afhankelijk van de grootte)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 1 el lookpasta of twee teentjes look, fijngeperst
- 150 gr couscous
- 100gr ingelegde kerstomaten
- handvol rozijntjes
- 1 blik kikkererwten
- 100gr noten, gehakt (ik gebruikte walnoten van onze boom)
- Flinke draai peper
- Flinke snuif zout
- Snij het hoedje van de tomaten en schep de tomaten leeg
- Stoof de ui in olijfolie, voeg na 3 minuten de knoflookpasta toe en bak nog even mee
- Voeg de inhoud van de tomaten (no foodwaste), de kikkererwten en de rozijntjes toe en laat even sudderen. Zet het vuur uit
- Voeg dan de couscous toe en vul aan met warm tot alles een half centimetertje onder staat. Voeg nu ook de ingelegde tomaatjes, noten, peper en flink veel zout toe en schep alles onder elkaar.
- Laat de couscous even wellen en schep het mengsel daarna in de uitgeholde tomaten.
- Zet de tomaten in een ovenschaal en bak 20 minuten aan 180°C
TIP: ook. lekker met pesto Rosso of pesto basilicum
TIP 2: vervang de couscous eens door quinoa of een OXFAM worldmix voor een lekker alternatief.