Groenten spiraalquiche

Ik gebruikte wortelen, courgette en rode biet maar natuurlijk kun je afhankelijk van het seizoen eindeloos variëren met bijvoorbeeld broccoli en portobello paddenstoelen, bloemkool en hazelnoten, witlof en peer of paprika, courgette en zongedroogde tomaten. De quiche op de foto is nogal tijdsintensief omdat je de groentenlinten een voor een in het tofumengsel moet schikken. Gelukkig is deze quiche even lekker als je alle groenten er gewoon random inlegt. Als je deze quiche vandaag al maakt, dan heb je ineens je lunch voor morgenmiddag!

  • 3 wortelen, in linten
  • 1 courgette, in linten
  • 3 rode bieten, in fijne plakjes
  • 250 g tofu
  • teentje look
  • flink veel zout of een bouillonblokje
  • flink veel verse zwarte (en/of roze) peper
  • optioneel: 2 el voedingsgist
  • 100 ml sojaroom om alles goed te laten blenden
  • 1 pak bladerdeeg 
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • snuifje kurkuma (voor de kleur)
  • scheutje olijfolie
  • optioneel: gerookt zout
  1. Snijd de wortelen en courgette met een dunschiller in linten en snijd dunne plakjes van de rode biet. 
  2. Blend de tofu, look, het (gerookt) zout of bouillonblokje, de peper en voedingsgist met wat sojaroom tot een gladde vulling.
  3. Leg het vel bladerdeeg in een bakvorm.
  4. Giet de tofuvulling op het bladerdeeg en leg alle groenten hier een voor een in. 
  5. Bak de quiche 40 min. in een oven op 180°C of tot de quiche goudbruin is en stevig aanvoelt.

Dit recept komt uit mijn boek PLANTENETERS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *