Onigirazu (sushi sandwiches)

Onigirazu

Nu we aan het roadtrippen zijn, is comfort food dat gemakkelijk mee te nemen is altijd handig. Zeker als ze gemakkelijk te maken zijn en je er geen uitgebreide keuken voor nodig hebt. Deze sushi sandwichen zijn in dat geval perfect! Ze zijn gemakkelijk aanpasbaar aan wat er in huis (of in de camper, in ons geval), zijn voedzaam, bevatten veel groentjes en passen vlotjes in onze lunchbox. Sushi rijst wordt normaal gezien op smaak gebracht met rijstazijn, suiker en mirin. Ik gebruikte in dit recept ongerafineerde agavesuiker en limoensap.

Wat heb je nodig voor deze Onigirazu (sushi sandwiches)?

  • 2 nori vellen
  • 100gr sushirijst
  • 1el agavesuiker
  • 1el limoensap of rijstazijn
  • Flinke snuif zout
  • Vulling naar keuze bv: fijngesneden wortel, komkommer, mango, rode biet, avocado, geroosterde zoete aardappel, gebakken tofu, paar blaadjes spinazie,..
Voor de saus:
  • 2el pindakaas of tahin
  • 1el agavesuiker
  • 1el limoensap
  • 1el water
  • 1 cm geraspte verse gember
  • Flinke snuif zout

Hoe maak je deze sushi sandwiches?

  1. Kook de rijst volgens de instructies en breng op smaak met de agavesuiker, limoensap en zout. Laat de rijst helemaal afkoelen.
  2. Snij de groenten fijn
  3. Meng (of mix) alle ingredients voor de saus
  4. Leg een norivel met de glanzende kant naar onder.
    Leg er een vierkantje rijst op (45° gedraaid ten opzichte van het norivel) en beleg met je favoriete toppings, sluit af met nog een laagje rijst
  5. Plooi de hoekjes van de norivellen over de vulling (alsof je een envelop zou maken) en sluit de randen door ze een klein beetje nat te maken.
  6. Snij je pakketje in twee en eet ze met de pindasaus

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *