Vegan appel blondies
Ik poste eerder al eens een recept voor appel blondies maar deze keer stel ik haar decadente zusje voor. Denk smeuïg en rijk met licht krokante randjes zoals een brownie maar dan met kaneel en appel in plaats van chocolade. Deze blondie is overheerlijk als hij versgebakken is en nog een beetje lauw. Wij aten hem met een ongezoete Alpro yoghurt (alternatief op yoghurt want helemaal plantaardig natuurlijk) en een gezouten karamel saus. Maar je kan natuurlijk ook all the way gaan en er een lekkere bol ijs bij eten. Zalig!
Wat heb je nodig voor deze vegan appel blondies?
- 2 appels
- 1el kaneel
- 1el bruine suiker
- 250gr bloem
- 250gr blonde suiker (kindekes suiker)
- 200gr gesmolten margarine (ik gebruikte de bakken en braden van alpro) of vegan boter
- 120gr ongezoete appelmoes
- 1,5 kl bakpoeder
- flink mespunt zout
- 1 el vanilla extract
- handvol gehakte amandelnoten, pecans of walnoten
Hoe maak je deze appel blondies?
- Schil de appels en snijdt ze in kleine blokjes, meng ze in een kom met de kaneel en bruine suiker en zet even aan de kant
- Meng de bloem, blonde suiker, bakpoeder en zout
- Meng er dan de gesmolten margarine, appelmoes en vanille extract onder
- Schep er ten slotte de appels door
- Giet het geheel in een bakvorm en strooi er de noten over
- Bak een 45tal minuten (afhankelijk van de grote van je bakvorm) in een oven aan 180°C
- Het deeg mag nog een beetje kleverig zijn als je het it de oven haalt, laat je de blondie er langer in dan wordt hij iets cake-achtiger.
- Heerlijk met ongezoete yoghurt en een gezouten karamel of gewoon extra decadent met een schep vanille ijs.