Vegan blueberry pancakes

 

Vegan american pancakes met appel en blauwe bessen

Omdat er nooit te veel recepten voor pannenkoeken bestaan, heb ik na de appel-haverpannenkoekjes, groentenpannenkoeken, pink pancakes en chocoladepancakes nu ook een versie met blauwe bessen. Deze pannenkoekjes zijn super gemakkelijk te maken, fluffy, vrij van geraffineerde suiker en staan in 1,2,3 op tafel. De laatste tijd maak ik mijn beslag altijd in de blender, zo heb ik zeker geen klontertjes en kan ik het achteraf gewoon gemakkelijk uit de kan in de pan gieten. Op die manier is het ook heel gemakkelijk om wat (stiekeme) groenten of fruit in het beslag te verwerken. Denk dan aan een appeltje, rozijnen of dadels ipv suiker om het deeg te zoeten, of aan een wortel, spinazie of rode biet voor een extra kleurtje. Extra punten voor kindvriendelijkheid, toch?

Je kan deze pannenkoeken natuurlijk gewoon zo op zichzelf eten, maar ik raad je echt aan om het blauwe bessen- kardemom sausje er bij te maken.

Wat heb je nodig voor deze vegan pancakes?

  • 200gr bloem
  • 300ml plantaardige melk
  • 1 kleine geschilde appel in stukjes (150a180gr)
  • grote snuif zout
  • half pakje bakpoeder (5gram)
  • handvol blauwe bessen
  • 2 el zonnebloemolie

Hoe maak je deze vegan pancakes?

  1. Blend de bloem, melk, appel, zout en bakpoeder tot een dik beslag
  2. Roer er de blauwe bessen onder
  3. Zet de pan op een middelhoog vuur en giet er de zonnebloem olie in
  4. Verdeel de olie over de pan en giet de overtollige olie bij het beslag
  5. Wacht tot de pan warm genoeg is en bak een drietal pannenkoekjes naast elkaar in de pan (gemakkelijk om te gieten vanuit de blenderkan)
  6. Draai de pannenkoekjes om van zodra er luchtbellen vormen en de bovenkant begint op te drogen

Wat heb je nodig voor de blauwe bessen saus?

  • 1 el kokosolie
  • 100ml ahorn
  • 50ml water
  • 100gr blauwe bessen (mag uit de diepvries komen)
  • 1/2 kl gemalen kardamom of 3 gebroken kardamom peultjes

Hoe maak je de blauwe bessen siroop?

  1. Smelt de kokosolie in een klein steelpannetje en laat de kardemom hier even in bakken
  2. Voeg de blauwe bessen toe en iets later ook de ahorn en het water
  3. Laat het geheel een vijf a tien minuutjes sudderen
  4. Serveer warm bij de pannenkoeken of 1 week houdbaar in een afgesloten potje in de koelkast

 

1 Comment

Leave a Reply to Elena Van Eupen Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *