Vegan cashewkoekjes

 

Cashew koekjes

Deze koekjes zijn niet alleen vreselijk lekker. Ze zijn ook nog eens gezond genoeg om als ontbijt te eten. Of als vier uurtje. Of om aan je baby te geven.. 🙂 Ontbijten on the go heb ik nooit echt goed gesnapt -wat is er nu leuker dan gezellig wakker te worden met een kommetje warme havermout en een tas koffie?- tot ik mama werd van mijn schone maar slechte slaapster met de bijhorende borstvoeding-pampers-propere kleertjes-groentepap-ontbijt maken met een peuter aan je been-ochtenden. Op die momenten ben ik soms al lang blij als ik in 1,2,3 iets gezonds uit de kast kan grabbelen en weer verder kan met mijn dag.

Normaal eet ik s’ ochtends havermout met plantaardige melk, wat ahorn siroop, en een grote lepel notenboter met een koffietje erbij. Als je al die ingrediënten even door elkaar gooit dan krijg je deze cashew-haverkoekjes met een latte on the side. Prima toch? Door ahornsiroop te gebruiken zijn deze koekjes vrij van geraffineerde suikers, en door haver te gebruiken ipv tarwebloem zijn ze ook gluten-arm (gebruik glutenvrije haver indien nodig). De gezonde vetten van de noten en kokos-olie zorgen voor genoeg energie zodat je er even tegen aan kan en doordat deze vetten traag verteren ben je de suikerdips en bijhorende snoepbuien te snel af!

 

Nog steeds een extra reden nodig om de keuken in te duiken? Deze koekjes zijn in een handomdraai gemaakt, je hebt de meeste ingrediënten waarschijnlijk gewoon zo in je kast staan en in een luchtdichte doos bewaren ze een week (en in de diepvries nog veel langer).

 

Wat heb je nodig voor deze koekjes?

  • 150 gram ongeroosterde en ongezouten cashews
  • 120 ml ahornsiroop
  • 60ml kokosolie
  • halve tl vanille poeder
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 175 haver
  • grote snuif zout
  • optioneel: stukjes pure chocolade
  • optioneel: rozijntjes

Hoe maak je deze cashew koekjes?

  1. Doe 120 gr cashews samen met de haver in een foodprocessor en maal fijn
  2.  Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng tot een stevig deeg
  3. Rol bolletjes van het deeg en duw deze op een bakpapier plat tot koekjes van ongeveer dezelfde dikte
  4. Versier met de overgebleven cashews
  5. Bak 12 a 15 minuten in een oven aan 170°C of tot ze goudbruin zijn
  6. Laat afkoelen op een rooster

Wat eten jullie als jullie ‘s ochtends gehaast zijn?

4 Comments

Leave a Reply to Ariane Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *