Zachte vegan haverpannenkoekjes
Vegan pannenkoeken kunnen snel een beetje taai uitvallen, zeker als je ze te lang hebt gemengd. Maar deze pannenkoekjes zijn heerlijk zacht, de tofu zorgt dus niet alleen voor extra proteïnen maar ook voor een heerlijke textuur. En wees gerust, de tofu proef je écht niet. Zelfs mijn mama, die helemaal niet van tofu houdt, maakt haar pannenkoeken nu op deze manier.
Wij gooien alle ingrediënten in de blender, dat giet zo gemakkelijk. Maar een staafmixer werkt natuurlijk even goed. Het recept vraagt om haverbloem, maar aangezien je alles mixt kan je evengoed gewone havervlokken gebruiken. Geen haver in huis? Dan kan je ook gewoon 300gr bloem gebruiken.
Wil je graag dunnere pannenkoeken? Gebruik dan 700ml soyadrink, het deeg wordt hierdoor iets vloeibaarder en giet wat beter uit.
Wij maken onze pannenkoeken het voorbije half jaar bijna altijd op deze manier. Wil je toch graag wat andere receptjes uitproberen? Dan kan je altijd eens deze proberen: blueberry pancakes, fluffy pancakes, chocolade pannenkoeken, rode biet pannenkoeken of deze snicker pannekoekjes met pindakaas en chocolade.
Wat heb je nodig voor deze vegan haver pannenkoekjes met tofu?
- 250gr tofu
- 650ml voor dikke 750ml voor dunne soyadrink
- 300gr bloem
- 10gr bakpoeder
- Grote snuif zout
- scheutje olie
- 1 zakje vanille suiker
- 1 eetlepel (palm)suiker
- olie of plantaardige boter om te bakken
Hoe maak je deze zachte vegan haver pannenkoekjes?
- Gooi alle ingrediënten in een blender en mix tot een egaal deeg.
- Laat het pannenkoeken beslag minstens 5 minuutje rusten, hierdoor bindt het deeg beter en scheppen ze achteraf gemakkelijker om.
- Laat de pan goed warm worden en doe er een beetje neutrale olie of plantaardige bakboter in.
- Bak de pannekoeken om een middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.
- You know the drill: ahornsiroop, suiker, pindakaas, confituur, chocolade sprinkles, stukjes banaan.. Hoe meer toppings, hoe beter. Enjoy!