Tofu pannenkoeken! Say what?!
Wij zouden gerust elke dag pannenkoeken kunnen eten. En deze pannenkoekjes met tofu staan hier wekelijks op tafel. Soms eens als ontbijt en dan weer als vieruurtje. Vegan pannenkoeken kunnen snel een beetje taai uitvallen, zeker als je het beslag te lang hebt gemengd.
Maar deze pannenkoekjes zijn heerlijk zacht; de tofu zorgt dus niet alleen voor extra proteïnen maar ook voor een heerlijke textuur. En wees gerust, de tofu proef je écht niet.
Wil je graag dunne flensjes? Gebruik dan 750 ml soyamelk, het deeg wordt hierdoor iets vloeibaarder en giet wat beter uit.
Wat heb je nodig voor deze vega tofu pannenkoeken?
- 250 g tofu
- 650 – 750 ml amandel of soyadrink
- 300 g bloem
- 10 g bakpoeder
- grote snuif zout
- scheutje olie
- 2 el vanillesuiker
- olie of plantaardige boter om te bakken
Hoe maak je deze pannenkoeken?
- Meng alle droge ingrediënten
- Mix de sojamelk met de tofu
- Meng dan alles door elkaar. Of doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een egaal beslag.
- Laat het pannenkoekenbeslag minstens 5 minuutjes rusten.
- Laat de pan goed warm worden en doe er een beetje neutrale olie of plantaardige bakboter in.
- Bak de pannenkoeken op een middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.
- You know the drill: ahornsiroop, suiker, pindakaas, confituur, chocolade sprinkles, stukjes banaan… Hoe meer toppings, hoe beter.
- Enjoy!