WILD project // Antwerpen

2016-08-18-18-36-32

YES! De vier Zwitserse Italianen van WILD PROJECT zijn the new kids in town. En hoera hoezee, ze zijn welgekomen!

In vergelijking met Berlijn, NY, Montreal, Gent.. hinkt Antwerpen wat achterop als het op veggie-food aankomt. Al zijn we ondertussen flink aan een inhaalbeweging bezig!

Wild Project is de laatste nieuwe aanwinst als je t mij vraagt. Dit kleine restaurantje in de buurt van de schelde heeft het volgens mij allemaal: huiselijke gezelligheid, volledig vegetarisch met een groot aanbod aan vegan (zelfs vegan pancakes! en scrambled tofu), een goede naam, vriendelijke snoetjes, een zonnig terras, bloemen, planten, en vooral heel veel lekkers. Voor het ontbijt, brunch en lunch werken ze met een vaste kaart, ‘s avonds kan je je laten verrassen door een seizoensgebonden aanbod van de week. De verschillende gerechtjes zijn heel betaalbaar (rond de 7euro) en perfect om te delen. Sharing is caring. En voor iemand als ik die zo graag van alles wil proeven, is dat wel ideaal. Op bovenstaande foto zie je dat we 5 gerechtjes bestelden voor drie (onder andere een verfijnde salade met linzen en pompoenlasagne), in combinatie met het brood en een nagerechtje zaten onze buikjes lekker vol. (Toch betaalden we slechts 50euro/3pers, drankjes inbegrepen)

2016-08-18-19-17-26

Ook de koffietjes zijn hier zeker de moeite. Op de foto zie je een cappuccino met havermelk en eentje met kokosmelk. Maar ze hebben het hele koffie-gamma: van espresso tot filter tot iced kokosmelk koffie.

Voor degene die niet zo van koffie houden, is er een ruim aanbod aan thee, sapjes, smoothies en homemade ice-tea’s. En natuurlijk ook wijn, cocktails en enkele verrassende biertjes (bv slaapmutske of een troublette).

Voor de nagerechten ben je meestal afhankelijk van het aanbod van de dag. Soms is er ijs (zoals het vegan bounty-ijs van op de foto), soms is er taart, of brownie, of baklava of we hadden ook al eens chocomousse.

 

2016-08-18-19-00-41

Wild project werkt samen met de verpakkingsloze winkel ROBUUST, de stadsboerderij en de hollebeekhoeve. Hierdoor gebruiken ze zo veel mogelijk lokale, eerlijke, seizoensproducten.

Je voelt dat de gerechten met liefde gemaakt zijn, zelfs de confituren bij de brunch zijn huisgemaakt.

Ik ben hier ondertussen al enkele keren geweest, maar het is me nog maar 1 keer gelukt om foto’s te nemen voordat alles was opgesmuld. 🙂 Dat zegt op zich genoeg, denk ik.

 

2016-08-18-18-57-08

Kortom: ga naar WILD en proef de pannenkoeken, drink een koffie, bijt in een crunchy tofu sandwich, eet een stuk taart, en blijf vooral zitten tot de avond want dan begint het echte feest maar pas.

2016-08-18-18-37-04

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *